Buradasınız :
16 Temmuz
KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 19 TEMMUZ 2018 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR.

29 Haziran
YERLEŞTİRME SONUÇLARI student.comu.edu.tr adresinde ilan edilmiştir.

21 Haziran
ONLİNE BAŞVURU YAPAN ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE

Online Başvuru Yapan Adaylarımız! Tüm belge ve bilgilerinizi tamamladıktan sonra "Başvurumu Tamamla ve Onaya Gönder" komutuna tıklamanız gerekmektedir.  Yeni Kayıtta bulunan öğrencilerimizin başvurularını 22.06.2018 tarihi saat 00:00'a kadar yapmaları aksi takdirde BAŞVURULARINIZ GEÇERSİZ olacaktır.

01 Haziran
Dikkat

Üniversitemize yapmış olduğunuz online başvurularınızı ve özel not kısmını kontrol edip gerekli düzenlemeyi yapıp başvurunuzu onaylayınız.Başvurularımız 22 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir.

24 Mayıs
ONLİNE BAŞVURU HAKKINDA!

Tüm öğrenci adaylarımız online başvuru aşamasında istenilen tüm belgeleri sisteme yükleyip; onaylamalıdır. Aksi takdirde başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

17 Mayıs
2018-2019 AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI / The quota for the international students in 2018-2019 Academic Year

17 Mayıs
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ AKADEMİK TAKVİM

07 Temmuz
Açıklamalar, Duyurular ve Diğer bilgiler için student.comu.edu.tr adresini takip ediniz.

02 Temmuz
KAYIT TARİHLERİ HAKKINDA

ULUSLARARASİ ÖĞRENCİ KONTENJANLARINA ASİL OLARAK KAYIT YAPTIRMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ ;  09-13 TEMMUZ 2018 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.  GEREKLİ EVRAKLAR İÇİN ; student.comu.edu.tr ADRESİNİ DİKKATLE İNCELEYİNİZ.

20 Haziran
Online Başvuru Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

- Başvuru yapacak olan adaylar öncelikle sisteme mail adresleri ile kayıt yaptıracaklardır. - Sisteme kayıt olan adayların mail adreslerine şifre gönderilecektir. Adaylar bu şifre ile sisteme giriş yapacaklardır. - Adaylar durumlarına en uygun seçeneği işaretlemelidirler. 1)Yabancı uyruklu olanlar, 2)Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar(Mavi Kart)        Sisteme Mavi Kartınızı yüklemelisiniz. 3)Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular   Sisteme Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinizi yüklemelisiniz. Çift Uyruklu öğrenciler için vukuatlı nüfus cüzdan örneğinde ikinci vatandaşlığa geçiş tarihini belirten ibare olmalıdır. 4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan TC uyruklu öğrencilerden ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),             Sisteme Ortaöğretiminizi Yurtdışında tamamladığınızı gösteren bir belge yüklemelisiniz. 5)KKTC uyruklu olup; ikamet eden ve KKTC’de ortaöğretimini (lise)tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar,             Sisteme GCE AL sınav sonuç belgenizi yüklemelisiniz.     Sisteme Pasaportunuzu yüklemelisiniz. Sisteme Ortaöğretim Diplomanızı/Geçici Mezuniyet Belgenizi yüklemelisiniz. Sisteme Ortaöğretim Transkiriptinizi ve Noter Onaylı Türkçe örneğini yüklemelisiniz. Adaylar sisteme öncelikle lise (ortaöğretim) mezuniyet not sistemini daha sonra kendi lise mezuniyet not ortalamasını girecektir. Lise (ortaöğretim) mezuniyet not ortalaması (transkript notu), lise (ortaöğretim)  eğitimi boyunca alınan bütün derslerin ortalaması olmalıdır. (Tek bir sınıfın veya dönemin ortalaması değil.) Lise/Ortaöğretim mezuniyet diplomalarında veya transkriptlerinde genel not ortalamasını gösteren bir ibare olmalıdır. Çift Uyruklu öğrenciler için vukuatlı nüfus cüzdan örneğinde ikinci vatandaşlığa geçiş tarihini belirten ibare olmalıdır. Eksik veya yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Hakkımızda

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Öğrenci Bilgi Sistemi, YOS sınavı ile ilgili tüm süreçlerini takip ve denetiminin yapıldığı yazılımdır. Çanakkale Teknopark Arge projesi olarak geliştirilmektedir.

• Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi Merkez / ÇANAKKALE
  • E : student@comu.edu.tr