Buradasınız :
18 Eylül
ÜNİVERSİTEMİZ YENİDEN BAŞVURU ALACAKTIR.

DUYURUYU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

26 Temmuz
YERLEŞTİRME SONUÇLARI İLAN EDİLDİ

Yerleştirme sonuçlarınızı sisteme giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Kayıt tarihleri kayıt yerleri ile ilgili açıklamalar student.comu.edu.tr adresinde yayımlanacaktır. Yerleşen öğrencilerin duyuruları takip etmesi önerilir.   Kazanan öğrencilerimizi tebrik eder , öğrenim hayatlarında başarılar dileriz.   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Uluslararasi Öğrenci Ofisi

19 Temmuz
ÖNEMLİ : EKSİK BİLGİLERİ OLAN VE ONAY İŞLEMİ YAPMAYAN ADAYLAR HAKKINDA / IMPORTANT : INCOMPLETE INFORMATION ABOUT THE CANDIDATES AND THE APPROVAL PROCESS THAT DO NOT MAKE

Sistemde halen "Yeni Kayıt" konumunda olan ve/veya bilgilerini tamamlamış olan adaylar 23 Temmuz 2017 tarihine kadar eksik/hatalı bilgilerini tamamlamayıp kayıtlarını onaylamadıkları takdirde başvuruları reddedilecektir. Lütfen başvurularınızı kontrol ediniz.   The system is still "new record" position and/or candidates who have completed the information, 23 July 2017 until the date of missing/incorrect information in Complete, but in a case where the records did not approve the applications will be rejected. Please check your references.

17 Temmuz
BAŞVURU İŞLEMLERİ TAMAMLANMIŞTIR / THE ADMISSION PROCESS IS COMPLETED.

Başvuru işlemleri tamamlanmıştır. Evrak eksiği olan,hatalı bilgi giren, başvuru yapmıs ancak onaylamamış olan adayların başvuruları geçersiz sayılıp değerlendirmeye alınmayacaktır. Lütfen kontrol girdiğiniz verileri kontrol ediniz.  The admission process is completed. The paperwork is incomplete,incorrect parts information entering, made a reference to, but have not ratified the applications of the candidates who will be considered invalid and will be rejected. Please check the data you entered check.

07 Temmuz
Açıklamalar, Duyurular ve Diğer bilgiler için student.comu.edu.tr adresini takip ediniz.

07 Temmuz
BAŞVURU TARİHLERİ 16 TEMMUZ 2017'YE KADAR UZATILMIŞTIR.

20 Haziran
Online Başvuru Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

- Başvuru yapacak olan adaylar öncelikle sisteme mail adresleri ile kayıt yaptıracaklardır. - Sisteme kayıt olan adayların mail adreslerine şifre gönderilecektir. Adaylar bu şifre ile sisteme giriş yapacaklardır. - Adaylar durumlarına en uygun seçeneği işaretlemelidirler. 1)Yabancı uyruklu olanlar, 2)Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar(Mavi Kart)        Sisteme Mavi Kartınızı yüklemelisiniz. 3)Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular   Sisteme Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinizi yüklemelisiniz. 4) a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan TC uyruklu öğrencilerden ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),             Sisteme Ortaöğretiminizi Yurtdışında tamamladığınızı gösteren bir belge yüklemelisiniz. 5)KKTC uyruklu olup; ikamet eden ve KKTC’de ortaöğretimini (lise)tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar,             Sisteme GCE AL sınav sonuç belgenizi yüklemelisiniz.     Sisteme Pasaportunuzu yüklemelisiniz. Sisteme Ortaöğretim Diplomanızı/Geçici Mezuniyet Belgenizi yüklemelisiniz. Sisteme Ortaöğretim Transkiriptinizi ve Noter Onaylı Türkçe örneğini yüklemelisiniz. Adaylar sisteme öncelikle lise (ortaöğretim) mezuniyet not sistemini daha sonra kendi lise mezuniyet not ortalamasını girecektir. Lise (ortaöğretim) mezuniyet not ortalaması (transkript notu), lise (ortaöğretim)  eğitimi boyunca alınan bütün derslerin ortalaması olmalıdır. (Tek bir sınıfın veya dönemin ortalaması değil.) Lise/Ortaöğretim mezuniyet diplomalarında veya transkriptlerinde genel not ortalamasını gösteren bir ibare olmalıdır. Eksik veya yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Hakkımızda

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Öğrenci Bilgi Sistemi, YOS sınavı ile ilgili tüm süreçlerini takip ve denetiminin yapıldığı yazılımdır. Çanakkale Teknopark Arge projesi olarak geliştirilmektedir.